Your address will show here +12 34 56 78
  • Text Hover

Jobtech-podden

Jobtech-podden är en podcast om mötet mellan arbetsmarknaden och teknik. Första säsongen av Jobtech-podden presenteras av Jobtech Gig med fokus på gigekonomin och dess framväxt i Sverige.


Podden gästas av olika aktörer inom gigekonomin så som myndigheter, gigplattformar, arbetsgivare och enskilda giggare.

Våra avsnitt

Se alla våra släppta avsnitt här. Går att lyssna på där poddar finns.

5: Skatteverket om gigekonomin


Vi träffar Rebecca Filis och Hanna Hardyson på Skatteverket för att prata om skattesystemet och gigekonomin. Skatteverket har jobbat med gigekonomin sedan 2016 och lanserade nyligen en guide för att deklarera tjänster och gig. Vi diskuterar bland annat delningsekonomin, utmaningar kopplat till internationella plattformar och hur Skatteverkets innovationsavdelning har jobbat med gigekonomin.

4: Pernilla Ramslöv om vikten av nätverk i gigekonomin


Vi träffar Pernilla Ramslöv, grundare av NOX Consulting - ett virtuellt konsultbolag i gigekonomin. NOX består idag av ett nätverk av 1600 egenföretagande konsulter som jobbar inom IT-branschen. I avsnittet pratar vi om fördelarna med att tillhöra ett nätverk när man ’giggar’.

3: Unionen om gigekonomin och digitala arbetsmarknader


Vi träffar Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala arbetsmarknader på Unionen, för ett samtal om fackförbundets syn på gigekonomin. Vi pratar om trygghet kopplat till gigekonomin samt vad fackförbundens roll är för personer som inte har en traditionell tillsvidareanställning.

2: Gigplattformar med Alok Alström, AppJobs


Vi träffar Alok Alström, medgrundare av AppJobs, för att prata om gigekonomin och det växande antal gigplattformar som finns på marknaden idag. Vem är det som jobbar via gigplattformarna och vilka typer av jobb finns det att få?

1: Jobtech Gig och en hållbar gigekonomi


Vi pratar med Gregory Golding från Jobtech och Lisa Hemph från Jobtech Gig. Vi diskuterar gigekonomin, att fler människor väljer att frilansa idag och vad en hållbar framväxt av gigekonomin innebär. Vi går även igenom Jobtech Gigs uppdrag och vad planen är framåt.