Jobtech-podden

Omslaget till Jobtech-podden

Jobtech-podden är en podcast om mötet mellan arbetsmarknaden och teknik. Första säsongen av Jobtech-podden presenteras av Jobtech Gig med fokus på gigekonomin och dess framväxt i Sverige.

Podden gästas av olika aktörer inom gigekonomin så som myndigheter, gigplattformar, arbetsgivare och enskilda giggare.

Våra avsnitt

Se alla våra släppta avsnitt här. Går att lyssna på där poddar finns.

 • 7: Adrian Swartz på Gigway om digital matchning

  Vi träffar vi Adrian Swartz som är grundare av Gigway – en svensk gigplattform för specialistkunskaper inom tech och kommunikation. Det finns en stor spridning bland dem som giggar via plattformen, allt från 18- till 60-åringar med både svensk och utländsk bakgrund. Vi diskuterar gigekonomin i stort och varför trenden med gigplattformar, frilansare och egenanställningar tycks öka.

  Lyssna på Soundcloud
 • 6: Robin Szekely på TaskRunner om att driva en gigplattform

  Vi pratar med Robin Szekely som är grundare av TaskRunner – en av Sveriges första och största gigplattformar. Idag har plattformen över 15 000 registrerade ’Runners’ i främst Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi diskuterar vad det innebär att driva en gigplattform och får ta del av Robins insikter och lärdomar från de senaste fem åren med TaskRunner.

  Lyssna på Soundcloud
 • 5: Skatteverket om gigekonomin

  Vi träffar Rebecca Filis och Hanna Hardyson på Skatteverket för att prata om skattesystemet och gigekonomin. Skatteverket har jobbat med gigekonomin sedan 2016 och lanserade nyligen en guide för att deklarera tjänster och gig. Vi diskuterar bland annat delningsekonomin, utmaningar kopplat till internationella plattformar och hur Skatteverkets innovationsavdelning har jobbat med gigekonomin.

  Lyssna på Soundcloud
 • 4: Pernilla Ramslöv om vikten av nätverk i gigekonomin

  Vi träffar Pernilla Ramslöv, grundare av NOX Consulting – ett virtuellt konsultbolag i gigekonomin. NOX består idag av ett nätverk av 1600 egenföretagande konsulter som jobbar inom IT-branschen. I avsnittet pratar vi om fördelarna med att tillhöra ett nätverk när man ’giggar’.

  Lyssna på Soundcloud
 • 3: Unionen om gigekonomin och digitala arbetsmarknader

  Vi träffar Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala arbetsmarknader på Unionen, för ett samtal om fackförbundets syn på gigekonomin. Vi pratar om trygghet kopplat till gigekonomin samt vad fackförbundens roll är för personer som inte har en traditionell tillsvidareanställning.

  Lyssna på Soundcloud
 • 2: Gigplattformar med Alok Alström, AppJobs

  Vi träffar Alok Alström, medgrundare av AppJobs, för att prata om gigekonomin och det växande antal gigplattformar som finns på marknaden idag. Vem är det som jobbar via gigplattformarna och vilka typer av jobb finns det att få?

  Lyssna på Soundcloud
 • 1: Jobtech Gig och en hållbar gigekonomi

  Vi pratar med Gregory Golding från Jobtech och Lisa Hemph från Jobtech Gig. Vi diskuterar gigekonomin, att fler människor väljer att frilansa idag och vad en hållbar framväxt av gigekonomin innebär. Vi går även igenom Jobtech Gigs uppdrag och vad planen är framåt.

  Lyssna på Soundcloud